Fokhagymás szendvicskrém juhsajttal recept

Recept elkészítése:

Fokhagymás szendvicskrém juhsajttal recept

Hozzávalók 4-6 személyre:
2 fej fokhagyma,
2 teáskanál olívaolaj 10 dkg dióbél,
2 paradicsom,
5 bazsalikomlevél 20 dkg juhtúró,
10 dkg natúr Krémsajt 4 evőkanál tejszín,
só.

Elkészítés:

      Előkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a fokhagymafejek hegyét a végétől kb. 1 cm-nyíre felvágjuk, az olívaolajt a vágott felületre csöpögtetjük, a fokhagymát a vágott felületével fölfelé alufóliába burkoljuk, majd a sütőben kb. 30 percig sütjük, ezután kicsomagoljuk, hagyjuk kihűlni és a puha belsejét, kinyomjuk. A paradicsom héját kereszt alakban bevágjuk, majd forrásban lévő vízbe mártjuk, és a héját lehúzzuk, a húsát félbevágjuk, kimagozzuk, és finomra vágjuk, a dióbelet szárazon megpirítjuk, és durvára daraboljuk.

A bazsalikomleveleket megmossuk, leitatjuk, és finomra vágjuk, egy tálban a sajtot a fokhagymával és a tejszínnel együtt összeturmixoljuk, hozzáadjuk a diót, a paradicsomot és a bazsalikomot, ha szükséges, még megsózzuk. Mindenféle kenyérrel finom.
Ital: Ehhez száraz, markáns, vulkáni talajról származó fehérbor illik legjobban, pl. a badacsonyi Szent Orbán Pince Olaszrizlingje.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: