Zsályás tonhal cukkinivel recept
Hozzávalók:
2 nagyobb cukkini,
só és frissen őrölt fekete bors,
2 deci tejszín,
30 deka tonhafilé,
6 levél friss zsálya,
6 vékony szelet sonka.
Elkészítés:
A két cukkinit apróra felkockázom, kicsit megsózom és tekerek rá bőven frissen őrölt borsot.
Beleszórom a zöldségkockákat egy kisebb tepsibe és megöntözöm őket a tejszínnel. Lefedem a tepsit alufóliával és betolom a forró sütőbe 20 percre.
Közben a tonhalfilét kb. hétcentis darabokra vágom és figyelek rá, hogy páros számú haldarab kerüljön ki a késem alól. Aztán minden második haldarabra teszek egy levél friss zsályát és mindegyik zsályás haldarabra ráborítok egy-egy üresen maradtat.
A halszendvicseket betekerem a papírvékonyra vágott sonkába és kiveszem az addigra megpuhult cukkinit a sütőből. A tejszínes zöldségágyra ráteszem a sonkába csavart haldarabokat és 10 percig alufóliával lefedve, majd 5 percig anélkül visszatolom az egészet a sütőbe.
Elkészítés ideje: 2 óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges