Petrezselymes tonhalpuffancs recept

Recept elkészítése:

 Petrezselymes tonhalpuffancs recept

Hozzávalók:
2 kis doboz tonhalkonzerv,
2 evőkanál száraz fehér bor,
4 szál újhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
só és frissen őrölt fekete bors,
2 kis csokor petrezselyem,
1 deci víz,
10 deka liszt,
olaj a puffancsok sütéséhez,
házi majonéz vagy néhány csepp citromlével és frissen őrölt borssal feljavított tubusos majonéz.

Elkészítés:

      Lecsöpögtetem a tonhaldarabkát, aztán belekanalazom őket a turmixgépbe. Hozzájuk lötykölöm a fehér bort, az apróra vágott újhagymát, a vékony szeletekre felvágott fokhagymát, szórok hozzá pici sót és tekerek bele jó sok frissen őrölt borsot. Utána ollóval belevagdosom a petrezselymet is -teljesen felesleges előtte apróra vágni, mert a turmixgép úgyis elvégzi ezt a munkát helyettünk-, aztán felöntöm az egészet 1 deci vízzel és már nyomom is a gombot.
Ha a gép pépesre szétturmixolta, akkor kiöntöm a halas masszát egy tálba, belekeverem a lisztet és lefedve berakom a puffancsok tésztáját a hűtőbe 1 órára.
      Amikor aztán enni akarjuk, akkor egy mélyebb, nagyobb serpenyőbe jó 4 centi vastagon olajat öntök, közepes tűzön felforrósítom és ha már meleg az olaj, akkor púpos teáskanálnyi adagokban beleszaggattom a halas tésztát. Az 1-2 perc alatt aranybarnára sülő puffancsokat szűrőkanállal kiszedegetem és kicsit lecsöpögtetem róluk az olajat. A ropogós falatkákat még melegen, de nem tűzforrón házi majonézbe tunkoljuk.

Elkészítés ideje: 2,5 óra

Receptek kategória: