Párolt tengeri hal recept

Recept elkészítése:

 Párolt tengeri hal recept

Hozzávalók:
1 kg filézett tengeri hal (lehet mélyhűtött is),
3 fej vöröshagyma,
5 db paradicsom,
1,5 dl száraz fehérbor,
1 dl olívaolaj,
petrezselyemzöld,
só,
fekete bors.

Elkészítés:

      A hagymát 1/2 dl olaj és 1/2 dl víz keverékében megfôzzük, paradicsomot apróra vágott petrezselymet, sót, borsot adunk hozzá, fél óráig pároljuk lefedve, majd tűzálló tálba öntjük. Beletesszük egészben a filézett halszeleteket, a borral és a maradék olajjal meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk és közepes lángon háromnegyed óráig pároljuk. Néhány szem olajbogyóval tálaljuk.

Elkészítés ideje: 1,5óra

Receptek kategória: