Recept elkészítése:
Lazacszeletek roston recept
Hozzávalók:
1,80 kg lazacfilé (színhús),
0,3 dkg só,
15 dkg olaj,
1db fejes saláta,
3 db citrom.
Elkészítés:
A kifilézett lazacból vágott szeleteket besózzuk és állni hagyjuk. Kb.10 perc múlva olajjal bekenjük a szeleteket, és forró rostélyra helyezve mindkét oldalukat megsütjük. Rostély hiányában serpenyőben egy kevés olajat hevítünk, és ebben sütjük meg a lazacszeleteket. Előmelegített halastálra tálaljuk, citromgerezdekkel és fejessaláta-levelekkel díszítjük. A lazacszeleteket fűszeres vajjal is tálalhatjuk. Köretként vajas burgonya és hozzá Remuládmártás.
Elkészítés ideje: 1óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges