Halsaláta recept
Hozzávalók:
25 deka fehérhúsú hal (felhasználhatunk fagyasztott tengeri halfilét is),
15 deka főtt burgonya,
10 deka ecetes uborka,
2 főtt tojás,
3 deci sűrű tartármártás,
fél citrom leve,
törött bors, só.
Elkészítés:
Sós-ecetes vízben halfiléket főzünk. Bőrét, szálkáit letisztítjuk, és apróbb darabokra tördeljük.
A megfőzött burgonyát, a meghámozott ecetes uborkát és főtt tojásokat vékony metéltre vágjuk, sóval, borssal és néhány csepp citromlével ízesítjük. Hozzáadjuk a megfőtt halat, és sűrű tartármártást keverünk hozzá. Tartármártással bevonva kúp alakban tálaljuk. Díszítésére, apró kockákra vágott aszpikot, citromkarikán kaviárt, és lazacszeletkéket használunk.
Elkészítés ideje: 1,5óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges