Tejfölös babgulyás őzből recept

Tejfölös babgulyás őzből recept

Hozzávalók:
1,5 kg őzhús,
25 dkg bab,
1 fej hagyma,
1 db petrezselyemgyökér,
1 db sárgarépa,
1 dl tejföl,
1 db csípős paprika,
köménymag,
nokedli,
rántás,
ecet, só.

Elkészítés:

      Megabáljuk az apróra vágott őzhúst, enyhén sós - ecetes vízben. Feltesszük főni a húst és az előáztatott babot; hozzátesszük a karikákra vágott petrezselyemgyökeret és a sárgarépát, a paprikát, a kisebb fej vöröshagymát egészben, és egy csipetnyi köménymagot. Amikor fő, akkor megsózzuk. Eközben kevés nokedlit készítünk, beleszaggatjuk a levesbe. Miután megfőtt, hozzáadjuk a rántást. Amint újból felforr, levesszük a tűzről a kész levest.

vissza a főoldalra