Székelykáposzta 2. recept

Recept elkészítése:

Székelykáposzta 2. recept

Elkészítés:

      Megpirítva 2 aprított hagymát 0.5 dl olajon, hozzáadunk 60 dkg felkockázott sertéslapockát. Kicsit együtt pirítjuk. 1 ek. pirospaprikával, köménymaggal, sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadunk 2 apróra vágott fokhagymagerezdet, jól elkeverjük. Ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje. Félpuhára pároljuk. Beáztatunk 1 kg savanyú káposztát, 5 dkg árpagyöngyöt (gerslit), a félpuha húshoz adjuk. Belerakunk 1 babérlevelet, 1 csöves erőspaprikát. Jól elkeverve felöntjük vízzel, puhára pároljuk. Sült debrecenivel, tejföllel tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: