Székelykáposzta 1. recept

Székelykáposzta 1. recept

Hozzávalók:
1 kg kicsontozott csülök,
30 dkg sertés lapocka,
2 kg savanyú káposzta,
1 nagyobb hagyma,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 doboz pritamin,
2 dl tejföl,
10 dkg császárhús,
15 dkg rizs,
só,
őrölt pirospaprika,
3 babérlevél,
bors,
szurokfű,
majoránna,
kömény,
1 marhahúsleves kocka.

Elkészítés:

      A csíkokra vágott császárhúst megpirítjuk, a zsírján megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és zöldpaprikát. Hozzáadjuk a felkockázott, kicsontozott csülköt és a lapockát a paradicsommal. Víz hozzáadásával 25 percig pároljuk. Beletesszük a káposztát, a forró vízben megmosott rizst a pritamint, a leveskockát. Fűszerezzük 1 kávéskanál sóval, 1-1 evőkanál édes és erős paprikával, 3 babérlevéllel, 1-1 késhegynyivel a többi fűszerekből. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje az ételt. Felforraljuk. Letakarva 15 percig takarékon főzzük. Levesszük a tűzről, és 30 percig állni hagyjuk. Fogyasztás előtt a sütőben, egy vajjal kikent tűzálló tálban átforrósítjuk. Tálalás: A tűzálló tálban rakjuk az asztalra. Kis tálkában tejfölt és friss fehérkenyeret kínálunk hozzá.

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk