Székelygulyás 7. recept

Székelygulyás 7. recept

Hozzávalók:
50 dkg sertéspörkölt (maradékból is jó),
1-2 gerezd fokhagyma,
1 késhegynyi köménymag,
80 dkg savanyú káposzta,
1-2 babérlevél,
3 dl tejföl,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A pörkölt levébe belefőzzük a zúzott fokhagymát és a köménymagot. A savanyú káposztát - ha nagyon savanyú, átmossuk - egy kevés sós vízben, babérlevéllel puhára pároljuk (ha túl sok levet eresztene, leszűrjük). A pörkölthöz hozzáadjuk a tejfölt, jól összeforraljuk, és a káposztához keverjük, majd kb. még 10 percig rotyogtatjuk. A babérlevelet kidobjuk, tetejét paprika ill. paradicsomszeletekkel díszítjük. Forrón tálaljuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók