Székelygulyás 3. recept

Székelygulyás 3. recept

Hozzávalók:
1 kg sertésoldalas,
1 kg savanyú káposzta,
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
3-4 dl tejföl,
5-6 dkg zsír vagy 3-4 evőkanál olaj,
1 evőkanál liszt,
2 zöldpaprika,
1 paradicsom,
pirospaprika,
só,
köménymag.

Elkészítés:

      Az oldalast kisebb darabokra vágjuk, de ügyeljünk, hogy csontszilánkok ne kerüljenek majd a káposztába. Az apróra vágott hagymát a zsírban megpirítjuk, beletesszük a szétnyomott fokhagymát, a pirospaprikát és a köménymagot, kevés vizet hozzáadva felforraljuk, és hozzáadjuk a húst. Megsózzuk, attól függően, hogy a káposzta mennyire sós. Lefedve mintegy 40 percig pároljuk. Majd beletesszük a káposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, annyi vízzel öntjük fel, hogy az egészet ellepje, és készre pároljuk. Amikor kész, a 2 dl tejfölből és lisztből habarást készítünk, hozzákeverjük, s az egészet jól átforraljuk. Tálalásnál még külön meglocsolhatjuk tejföllel.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók