Székelygulyás 2. recept

Székelygulyás 2. recept

Hozzávalók:
1,5 kg savanyú káposzta,
1,5 kg lapocka vagy comb,
3 nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál pirospaprika,
2 evőkanál liszt,
6 dl tejföl,
3 evőkanál zsír,
1 mokkáskanál őrölt köménymag,
2-3 zöldpaprika és ugyanennyi paradicsom (mirelit is lehet),
vagy 3-4 evőkanál lecsókonzerv és só.

Elkészítés:

      A húst diónyi kockákra vagdaljuk. Másfél evőkanálnyi zsíron sárgára fonnyasztjuk a tisztított és apróra metélt vöröshagymát. A húst rádobjuk, és hirtelen, erős lángon megpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, aláöntünk 2 pohár vizet. Fedő alatt, időnként megkeverve, félpuhára főzzük. Közben a levétől lecsöpögtetett káposztát, a maradék zsíron megpirítjuk, majd a leszűrt levet 2 dl vízzel kiegészítve aláöntjük. Fedő alatt a káposztát is félpuhára pároljuk. Ha a hús is, a káposzta is félig kész, a kettőt összeöntjük, és együtt pároljuk a teljes puhulásig. Hozzáadjuk a szeletekre vágott és kicsumázott zöldpaprikát, a felkarikázott paradicsomot (vagy a lecsót), és lisztes tejföllel (amelyet fél dl vízzel simára kevertünk) behabarjuk. Összeforraljuk, és a maradék tejföllel leöntve, paradicsomszeletekkel díszítve tálaljuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók