Székelygulyás 1. recept

Székelygulyás 1. recept

Elkészítés:

      A felhasznált hús lehetőleg minél több bőrkés és porcos részt: sertésoldalast, csülökhúst stb. tartalmazzon. A húst a pörkölttel megegyező módon kezdjük el párolni, és félig megpuhítjuk. A savanyú káposztát gyengén átmossuk, kinyomkodjuk, és a pörkölthöz tesszük. Kevés csontalaplével felengedjük, borsfikát teszünk bele, és lefedve pároljuk. Ha a hús és a káposzta majdnem puha, kevés lisztet tartalmazó tejfölös habarással vékonyan besűrítjük, és jól felforraljuk. Tálaláskor előmelegített mélyebb tálba merjük a húsos káposztát, és tejföllel meglocsoljuk. Zöldpaprikával is díszíthetjük.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók