Sörös zöldséggulyás recept

Recept elkészítése:

Sörös zöldséggulyás recept

Hozzávalók:
75 dkg burgonya,
25 dkg gomba,
25 dkg vegyes leveszöldség,
fél üveg világos sör,
2 nagy fej vöröshagyma,
2 húsos zöldpaprika,
2 nagy, kemény paradicsom,
10 dkg szeletelt császárhús (sliced bacon),
1 evőkanál piros fűszerpaprika,
1 evőkanál Vegeta,
3 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
késhegynyi őrölt gyömbér,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A császárhúst nagyon vékony csíkokra vágjuk, és beletesszük egy fazékba. Közepes tűzön, folytonosan kevergetve kiolvasztjuk a zsírját. Ezután rátesszük a megtisztított és felkarikázott vöröshagymát. Ugyancsak folyamatosan kevergetve üvegesre fonnyasztjuk, majd a tűzről lehúzzuk, és gyorsan belekeverjük a pirospaprikát. Azonnal ráöntünk 2 evőkanál vizet (hogy a paprika meg ne égjen), ismét összekeverjük, és beletesszük a megtisztított, vastagabb szeletekre vágott gombát. Megsózzuk, megborsozzuk, ezután fedővel letakarva puhára pároljuk. Tíz perc múlva belerakjuk a megtisztított és karikára vágott zöldséget, a meghámozott és kockákra vágott burgonyát, valamint a megmosott, kicsumázott, felszeletelt zöldpaprikát. Beleszórjuk a gyömbért és az ételízesítőt, valamint a megtisztított, zúzott fokhagymát. Ráöntjük a sört és még másfél liternyi vizet. Lassú tűzön puhára főzzük. Megkóstoljuk, és ha szükséges, meg is sózzuk. Ezután tesszük bele a kis kockákra vágott paradicsomot. Néhány percnyi fövés után a tűzről lehúzzuk, és tíz percig hagyjuk állni.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: