Sörös-gombás gulyás recept

Recept elkészítése:

Sörös-gombás gulyás recept

Hozzávalók:
50 dkg gomba,
50 dkg tisztított burgonya,
1 üveg világos sör,
2 nagy fej vöröshagyma,
2 húsos zöldpaprika,
2 nagy, kemény paradicsom,
15 dkg szeletelt császárhús (sliced bacon),
1 evőkanál piros fűszerpaprika,
1 evőkanál Vegeta,
3 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
késhegynyi őrölt gyömbér,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A bográcsba beleteszem a vékony csíkokra vágott császárhúst, majd a parázson, folytonosan kevergetve a zsírját kiolvasztom. Ezután ráteszem a megtisztított és felkarikázott vöröshagymát. Folyamatosan kevergetve üvegesre fonnyasztom, ezután teszem rá a megtisztított és vastag szeletekre vágott gombát. Egy alufólia lapot ráborítok a bogrács tetejére, hogy saját levében párolódhasson meg a gomba, majd tíz perc múlva beleteszem a kockákra vágott burgonyát és a megmosott, kicsumázott, felszeletelt zöldpaprikát. Beleszórom az összes fűszert és a megtisztított, összezúzott fokhagymát. Ráöntöm a sört és még 1 liternyi vizet. Lassú tűzön egészen puhára főzöm. Megkóstolom, és ha szükséges, meg is sózom. Ezután teszem bele a kis kockákra vágott paradicsomot. Néhány percnyi fövés után a parázsról lehúzva, sörrel és fehér kenyérrel tálalom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: