Sonkás hagymagulyás recept
Hozzávalók:
30 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja,
25 dkg vegyes leveszöldség,
50 dkg burgonya,
50 dkg vöröshagyma,
3 evőkanál olaj,
1 evőkanál piros fűszerpaprika,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl száraz vörös bor,
1 marhahúsleves-kocka,
ízlés szerint só,
csipetnyi porcukor.
Elkészítés:
Az olajat egy fazékban felforrósítom, majd üvegesre fonnyasztom rajta a megtisztított és egy centis kockákra metélt vöröshagymát. A tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök 2 evőkanálnyi vizet. A tűzre visszatéve rádobom az előző este hideg vízbe áztatott nyers, apró kockákra vágott sonkát. Néhány percig pirítom, majd felöntöm 2 liternyi vízzel. Beleteszem a húsleveskockát és a zúzott fokhagymát, ezután felforralom. Kis lángon majdnem puhára főzöm. Végül hozzáadom a megtisztított, és ugyancsak kis kockákra darabolt petrezselyemgyökeret valamint a sárgarépát, és a meghámozott, ugyancsak felkockázott burgonyát. Annyi vizet öntök rá, hogy a folyadék jól lepje el a burgonyát. Készre főzöm. Mielőtt az asztalra teszem, nyakon öntöm a borral, de már nem forralom, csak jól összekeverem.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges