Olasz csirkegulyás recept

Olasz csirkegulyás recept

Hozzávalók:
1 csirke (kb. 1 kg-os),
1 liter paradicsom ivólé,
közepes nagyságú zellergumó,
10 dkg spagetti,
10 dkg reszelt parmezán sajt,
1 dl tejszín,
1-1 mokkáskanál törött fehér bors,
bazsalikom,
rozmaring,
kakukkfű,
2 evőkanál olaj,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A csirkét megtisztítom, és 12 darabra vágom. A húsdarabokat a felforrósított olajon, erős tűzön, mindkét oldalán átpirítom, majd felöntöm a paradicsomlével és még fél liter vízzel. Megsózom, hozzáteszem a fűszereket és fedő alatt félpuhára főzöm. A spagettit apróra tördelem, és a félig főtt csirkéhez teszem. Kis lángon, gyakori kevergetés mellett készre főzöm. Ha a leve idő előtt elfő, egy-két pohárnyi forró vízzel apránként pótolom. Végül beleöntöm a tejszínt, jól elkeverem, és egyet forralok rajta. Közben a megtisztított zellert finom lyukú reszelőn lereszelem, és a reszelt sajttal együtt a levesestányérokba osztom, majd a tűzforró levest rámerem.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók