Marhagulyás 2. (Ropa vieja) Kuba recept

Marhagulyás 2. (Ropa vieja) Kuba recept

Hozzávalók:
0,5 kg csont nélküli marhahús 2 cm-es kockákra vágva,
10 dkg füstölt sonka felkockázva.
1-1 petrezselyemgyökér,
sárgarépa szeletelve,
2 felaprított hagyma,
1 gerezd fokhagymapép,
3 dkg vaj,
1 felaprított zöldpaprika,
0,5 kg hámozott paradicsom,
1 babér,
2 db szegfűbors.
1 kk. só,
1 kk. pirospaprika,
6 dkg zsemlemorzsa,
1 db paradicsompaprika apróra vágva,
petrezselyem.

Elkészítés:

      A húst, sonkát, répákat, 1 hagymát, 2,2 l hideg vízbe tesszük. Lassan 3-4 órán át, főzzük. Ha a hús megfőtt, kiszedjük, és rostjaira szaggatjuk. Közben a vajban a másik hagymát, fokhagymát, üvegesre pároljuk, hozzátesszük a zöldpaprikát, paradicsomot, babért, szegfűborsot, sót, pirospaprikát. 10-15 percig főzzük, majd beleöntjük a levesbe. Összekeverjük, és még 5 percig forraljuk. Tálalás 2 féle lehet:
1. A levest leszűrjük, belefőzzük a zsemlemorzsát, hozzáadjuk a húst, apróra vágott petrezselymet szórunk rá.
2. A zöldséget benne hagyva főzzük bele a morzsát, beletesszük a húst és megszórjuk petrezselyemmel.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók