Marhagulyás 1. recept

Marhagulyás 1. recept

Hozzávalók:
60 dkg marha lábszár,
40 dkg burgonya,
1 sárgarépa,
1 fehérrépa,
1 kisebb zeller,
1 közepes nagyságú hagyma,
1 paprika,
1 paradicsom,
1 csomó petrezselyem,
1-2 szál zellerlevél,
1 doboz pritamin,
1 evőkanál étolaj,
1 tojás,
10 dkg liszt,
só,
őrölt pirospaprika,
bors,
kömény,
kakukkfű,
1 marhahúsleves kocka,
1 dl száraz vörösbor.

Elkészítés:

      A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk. Utána 2 liter vízzel felengedjük. Beletesszük a felszeletelt zöldségeket, a leveskockát, a pritamint, a bort, hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1-1 késhegynyit a fűszerekből. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Utána belerakjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit. A lisztből kis sóval, vízzel, egy tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belőle, és a krumplival egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (A csipetke félkörömnyi, laposra formázott) Tíz perc múltán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is. Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is teszünk bele. Egyet forraljuk. Tálalás: mélytányérban, friss, fehérkenyérrel és száraz vörösborral kínáljuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók