Gulyásleves 4. recept

Recept elkészítése:

Gulyásleves 4. recept

Hozzávalók:
300 g burgonya,
1-2 zöldpaprika,
1 paradicsom,
200 g marhahús,
50 g zsír,
1,5 l víz,
50 g hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
só,
2 kávéskanál pirospaprika,
köménymag.

A csipetkéhez
1 tojás,
100 g darás liszt.

Elkészítés:

      Az apróra vágott hagymát a zsírban megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük, és egy kevés vízzel föleresztjük. Ha zsírjára pirult, beletesszük a kisebb kockára vágott, megmosott és lecsurgatott marhahúst. Megsózzuk, és egy kevés vizet öntve alá, gyakran kevergetve pároljuk. Ha zsírjára sült, belekeverjük a köménymagot, az összezúzott fokhagymát, a kicsumázott zöldpaprikát, a meghámozott paradicsomot, és szükség szerint vízzel locsolgatva, tovább pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, felöntjük 1,5 l vízzel, beletesszük a meghámozott, apró kockára vágott burgonyát, majd belefőzzük az 1 tojásból gyúrt csipetkét.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: