Frankfurti gulyásleves recept

Frankfurti gulyásleves recept

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma,
1 kisebb sárgarépa,
1 nagy burgonya,
1 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olaj,
4 frankfurti virsli,
1 1/2 teáskanál őrölt paprika,
1/2 teáskanál kaporlevél,
1/2 l víz,
1/2 I húsalaplé,
1 kis konzervdoboz hámozott paradicsom (Pelati, 400 g),
só, fekete bors.

Elkészítés:

      A hagymát megtisztítjuk és összevágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, és megmosás után szeletekre vágjuk. A burgonyát is meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, az elő- készített hozzávalókat 5 percig közepes hőfokon pároljuk benne. A frankfurti virslit 1 cm vastag karikákra szeljük és hozzáadjuk. Beletesszük az őrölt paprikát és a kaporlevelet is, majd az egészet jól összekeverjük. Vízzel feleresztjük, majd a húsalaplét hozzáöntjük. A paradicsomot szűrőben jól lecsepegtetjük, nagyobb késsel durvára vágjuk és hozzáadjuk a leveshez. A levest sóval és borssal utána ízesítjük, felforraljuk, és 1 5 percig mérsékelt lángon főzzük, míg a burgonyakockák puhák nem lesznek.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók