Csángó gulyás 2. recept

Csángó gulyás 2. recept

Hozzávalók:
50 dkg marhalapocka,
50 dkg savanyú káposzta,
5 dkg rizs,
2 dl tejföl,
1 nagy fej vöröshagyma,
3 evőkanál olaj,
2 db zöldpaprika,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál pirospaprika,
1 csapott mokkáskanál őrölt köménymag,
só és őrölt fekete bors, ízlés szerint.

Elkészítés:

      A húst kockákra vágom. A felhevített olajon üvegesre futtatom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a köménymagot meg a tisztított, zúzott fokhagymát. Két evőkanálnyi vizet öntök rá, és a húskockákat beletéve zsírjára pirítom. Megsózom, majd fedő alatt puhára párolom. Időnként kevés vízzel pótolom az elfőtt levét. Ha már majdnem puha, hozzáteszem az apróra vágott savanyú káposztát, a felszeletelt, kicsumázott paprikát és a megmosott rizst. Annyi vizet öntök rá, hogy bőven ellepje. Fedő alatt párolom a teljes puhulásig. Végül a tejfölt is belekeverem, összeforralom és forrón tálalom.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók