Burgonyagulyás szafaládéval recept

Recept elkészítése:

Burgonyagulyás szafaládéval recept

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
300 g szafaládé,
60 g zsír,
1 evőkanál sima liszt,
só,
pirospaprika,
majoránna,
100 g hagyma,
köménymag.

Elkészítés:

      A meghámozott és megmosott burgonyát kockára vágjuk. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, belekeverjük a burgonyát, megsózzuk, őrölt köménymaggal meg majoránnával fűszerezzük, összekeverjük, annyi vizet öntünk alá, hogy félig ellepje, és fedő alatt pároljuk. A szafaládét lehéjazzuk, karikára vágjuk, hozzáadjuk a burgonyához, meghintjük liszttel, kissé lepirítjuk, szükség szerint vizet öntünk rá, és puhára pároljuk. Fejes salátával vagy ecetes uborkával tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: