Babgulyás, szójakockából recept

Recept elkészítése:

Babgulyás, szójakockából recept

Hozzávalók:
fél kg szárazbab,
fél csomag Soja-vita szójakocka,
fél kg burgonya,
3 fej hagyma,
1 fej fokhagyma,
csipetnyi pirospaprika,
1 evőkanál liszt,
1 teáskanál só,
csipetnyi cukor,
1 evőkanál olaj,
Vegeta.

Elkészítés:

      A babot és a szójakockát külön-külön, vízben 10 órán át, áztatjuk. Csíkokra vágjuk a hagymát és megpirítjuk az olajon. Leszűrjük a szóját és a hagymára dobjuk. Beletesszük az összezúzott fokhagymát, és 3-4 percig pirítjuk.
Rászórjuk a lisztet, majd a tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával. Felengedjük kb. másfél liter vízzel, beletesszük a babot és a többi ízesítőt, és félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a lehámozott, kockára vágott burgonyát, és ezzel puhulásig tovább főzzük (ez összesen kb. 45 perc).

vissza a főoldalra

Receptek kategória: