Babgulyás füstölt csülökkel recept

Recept elkészítése:

Babgulyás füstölt csülökkel recept

Hozzávalók:
1 db füstölt csülök (kb. 80-100 dkg),
50 dkg tarkabab,
3 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyemgyökér,
1 zeller,
1 csomó zöldség zöldje,
25 dkg burgonya.

A rántáshoz:
1 fej közepes hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál pirospaprika,
3 evőkanál liszt.

Só,
bors,
majoránna,
kakukkfű,
szurokfű,
bazsalikom,
borsikafű.

A csipetkéhez:
1 tojás,
csipet só,
olaj, és annyi liszt, amennyit a tojás felvesz, ha kemény tésztát gyúrunk.

Elkészítés:

      A babot és a füstölt csülköt előző este beáztatjuk. Utána az áztatóvízzel mindkettőt odatesszük főni. Amikor félig megfőtt a bab, beletesszük a karikákra vágott zöldségeket és a kockára vágott burgonyát, a füstölt csülköt kivesszük, és apró kockákra vágjuk, majd visszatesszük a levesbe, és tovább főzzük. Amikor majdnem megpuhult a bab meg a zöldségfélék és a csülök, ekkor kezdem fűszerezni. Először megsózom, teszek bele egy csipet kakukkfüvet, egy csipet szurokfüvet, bazsalikomot, majoránnát, borsikafüvet, borsot és zöldséglevelet.
Ezután készítek, egy magyaros rántást (hagyma, fokhagyma, pirospaprika) és berántom. Csipetke tésztával gazdagíthatjuk, és készre főzzük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: