Tűzdelt csirkecombok parázson sütve recept

Tűzdelt csirkecombok parázson sütve recept

Hozzávalók:
4 db csirkecomb,
12 dkg füstölt szalonna,
3 g törött bors,
1,5 dl olaj,
5 dkg mustár,
1 dkg pirospaprika,
só.

Elkészítés:

      A csirkecombokat a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával gazdagon megtűzdeljük. Megsózzuk és őrölt borssal meghintjük. Az olajban elkeverjük a mustárt, pirospaprikát, majd a tűzdelt csirkecombokat beletéve, kb. 5-6 órát pácoljuk. Ezután a négy kiterített fólialapra fektetjük úgy, hogy a húsok bőven olajosak legyenek. Szorosan a fóliába csomagoljuk, és a parázsra téve kb. 15-20 percet sütjük. Idénysalátát vagy kovászos uborkát kínálunk mellé.

Ajánlott ital: Szekszárdi kadarka

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk