Recept elkészítése:
Tengeri kagylók (pétoncles) nyárson recept
Hozzávalók:
36 db friss kagyló (nyársanként 6 db ),
6 szelet füstölt (borjúszegy) sonka,
1 dl olaj,
4 citrom,
2 piros színű paprika.
Elkészítés:
Göngyöljük be egyenként a kagylóhúsokat a csíkokra vágott sonkaszeletekbe. Magozzuk ki a paprikát, és vágjuk le egyenlő darabokra. Tűzzük hurkapálcikára a kagylókat és a paprikaszeletkéket. A két végén kagylóval zárjuk a sort. 2 citrom kifacsart levében 10 percig pácoljuk meg a nyársat, utána csöpögtessük jól le, és locsoljuk le olajjal. Grillsütőben forgassuk öt percig. Tálaláskor tegyünk a tányérokra negyedbe vágott citromokat.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges