Szárnyas nyársak recept

Recept elkészítése:

Szárnyas nyársak recept

Hozzávalók:
80 dkg filézett pulykamell,
15 dkg szilva (vagy fél üveg szilvabefőtt),
1 doboz ananász,
2 db pirospaprika,
3 db zöldpaprika,
2 fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál currypor,
1 mokkáskanál gyömbérpor,
1 evőkanál ételízesítő,
2 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:

      A pulykahúst 2 x 2 cm darabokra vágjuk. A szilvát kimagozzuk, megfelezzük. A paprikákat megmossuk, magháztalanítjuk, és az ananásszal együtt nagyobb kockákra daraboljuk. A vöröshagymát megpucoljuk, szintén kockázzuk. Az ételízesítőt megfelezzük, egyik feléhez keverjük az őrölt gyömbért és curryport, a másikhoz az áttört fokhagymát. A kihegyezett hurkapálcikára kétféle variációban tűzzük fel a hozzávalókat (egy gyümölcsös és egy zöldséges sort alkotunk):
pulykahús-ananász-pulykahús-szilva-pulykahús;
pulykahús-pirospaprika-vöröshagyma-pulykahús-zöldpaprika.
A gyümölcsöset meghintjük a currys-gyömbéres ételízesítővel, a zöldségeset pedig fokhagymás ételízesítővel fűszerezzük. Megkenjük kevés olajjal, s lassú parázson, állandóan forgatva grillezzük. Mellé ugyancsak hurkapálcikára húzva kedvenc zöldségfajtáinkat is a parázs fölé tehetjük (cukkini, patisszon, hagyma, paprika stb.). Különböző ízesítésű önteteket kínálhatunk hozzá.

Ajánlott ital: Kékfrankos rosé

vissza a főoldalra

Receptek kategória: