Szalonnába tekert csirkemell recept
Hozzávalók:
6 egész csirkemell,
12 vékony szelet császárszalonna (bacon),
só,
bors,
őrölt fekete bors,
enyhén csípős őrölt pirospaprika,
kevés olívaolaj.
Elkészítés:
A csontról kétoldalt lefejtjük a húst. Így tizenkét fél csirkemellet kapunk. Zsírtalanítjuk a húst. Ha a melldarabok vastagok, akkor kicsit klopfolhatjuk. Besózzuk, majd egy órát állni hagyjuk. Utána őrölt fekete borssal és csípős paprikával bedörzsöljük, betekerjük a húsokat a vékony szelet szalonnákba. Két-három óráig nem légmentesen zárt edényben újra állni hagyjuk, majd parázs felett, rostlapon lassan süssük, hogy ne csak a szalonna süljön meg, de a mell belseje is, s hogy a szalonna zsírja átjárja a mellet. Sütés közben néha olívaolajjal átkenjük. Köretnek kiválóak a rostlapon sült, vékony szeletekre vágott zöldségek: paradicsom, paprika, padlizsán, cukkini (melyeket sütés közben morzsolt bazsalikommal szórunk meg). Tálalás előtt csípős barbecue-szósszal kenjük be a húsokat. Káposztasalátát vagy kovászos uborkát kínáljunk hozzá.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges