Rácsos pácolt hátszín recept

Recept elkészítése:

Rácsos pácolt hátszín recept

Hozzávalók:
4 szelet kb. 25 dkg-os hátszín,
3 evőkanál mustár,
1 evőkanál durvára tört feketebors,
2 gerezd fokhagyma,
csipet csilipaprika-por,
2 fej vöröshagyma,
4 dl étolaj,
1 evőkanál só.

Elkészítés:

      A hússzeleteket picit kiverjük. Egy gerezd fokhagymát áttörünk, összekeverjük durvára tört feketeborssal és kevés csilipaprikával. A húsok mindkét oldalát meghintjük vele. Vékonyan megkenjük mustárral, tálba tesszük. A vöröshagymaszeleteket és egy fokhagymagerezdet hozzáadunk, majd olajat öntünk rá, míg el nem lepi. Felhasználásig hűtőben érleljük. Erős parázson sütjük, kevés sóval meghintve mindkét oldalát. Rácson úgy forgatjuk, hogy négyzethálószerű minta süljön bele. Ha nem kedveljük átsütve, 5 perc múlva levehetjük a parázsról. Velesült burgonyával, zöldséggel, salátákkal tálalhatjuk. Mustárt, Worcester szószt kínálunk hozzá.

Ajánlott ital: Tihanyi kékfrankos

vissza a főoldalra

Receptek kategória: