Hagymás báránysült recept

Recept elkészítése:

Hagymás báránysült recept

Hozzávalók:
25 dkg bárányhús,
1 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál rozmaring- és kakukkfűkeverék,
4 teáskanál olaj,
4 teáskanál szójaszósz,
1 és fél teáskanál méz,
1 és fél teáskanál almaborecet,
16 db mogyoróhagyma,
8 db hideg vízbe mártott fanyárs.

Elkészítés:

      A bárányhúst kockára vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk. A rozmaring- és kakukkfűkeveréket, a fokhagymát, az olajat, a szójaszószt, a mézet, az almaborecetet és fél teáskanál sót összekeverünk. A húsdarabokat egy kisebb nylonzacskóba rakjuk, ráöntjük a szószt, és lezárva legalább 2 órára hűvös helyre tesszük. A húst kivesszük a szószból, és a mogyoróhagymával felváltva a nyársakra tűzzük. A nyársakat szabadtéri grillen vagy a sütőben grillprogramon megsütjük.

Receptek kategória: