Fűszeres csirkeszárny recept

Recept elkészítése:

Fűszeres csirkeszárny recept

Hozzávalók:
20 csirkeszárny,
só,
2 evőkanál olívaolaj,
fehér bors,
őrölt chilipaprika,
oregánó,
őrölt kömény.

Elkészítés:

      A csirkeszárnyat megmossuk, besózzuk. Állni hagyjuk egy óráig. Ezután olajjal megkenjük, majd alaposan bedörzsöljük a fűszerekkel. Edénybe tesszük, az edényt letakarjuk, de nem légmentesen. Egy napig állni hagyjuk a hűtőben. Parázs fölött, lassan sütjük meg. Ha alufóliába csomagoljuk és úgy tesszük a grillrácsra, akkor előbb megpárolódik. Mikor a hús megpuhult, vegyük le a fóliát, és süssük parázs felett, míg meg nem pirul a bőre. (Chilipaprika helyett használhatunk a páchoz csípős őrölt paprikát, akkor a szárny íze magyarosabb lesz.) A roston sült szárnyakhoz joghurtból, kaporból, vörös- és fokhagymából, petrezselyemből, zellerzöldből, fehér borsból készült sűrű mártást ajánlunk. A mártásba mártogathatjuk a szárnyakat. Tálaláskor vékony szeletekre vágott póréhagymával szórjuk meg. Köretnek nyers zöldsaláta a legjobb, fűszer nélkül.

Receptek kategória: