Eredeti magyar rablóhús recept

Recept elkészítése:

Eredeti magyar rablóhús recept

Hozzávalók:
15 dkg borjú szűzpecsenye,
15 dkg sertés szűzpecsenye,
15 dkg bélszín,
15 dkg borjúmáj,
15 dkg füstölt szalonna,
20 dkg vöröshagyma,
15 dkg gomba,
5 g törött bors,
5 dkg liszt,
3 dl olaj,
5 g pirospaprika,
só.

Elkészítés:

      A borjú és a sertés szuzpecsenyét, valamint a bélszínt lehártyázzuk és egyforma nagyságú érmécskéket vágunk belôlük. A borjúmájat is kisebb szeletkékre szeljük. A füstölt szalonnából is akkora vékony darabokat vágunk, mint a húsokból. A kisebb vöröshagymát kettévágjuk és kézzel szálaira szedjük. A gombát megtisztítjuk, tönkjét eltávolítjuk és a gombafejek belsejét megsózzuk, egy kevés törött borssal meghintjük. Amikor már minden anyagot elôkészítettünk, négy egyforma részre elosztjuk, majd a gombával kezdve és befejezve, felváltva hurkapálcákra húzzuk. Ezután egyenletesen megsózzuk, meghintjük törött borssal, gyengén lisztbe mártjuk és bô zsírba vagy olajba téve lassan készre sütjük, ügyelve, hogy közepe is megfelelôen átsüljön. Egy nagyobb tál szegélyét idény- salátákkal körberakjuk, a tál közepébe halmozzuk a frissen megsütött burgonyát, rátesszük a rablóhúsokat és meghintjük kevés pirospaprikával.

Ajánlott ital: Villányi kékfrankos rosé

Receptek kategória: