Görög Beef Steak 2. recept
Hozzávalók:
60 dkg bélszín,
4 dkg vaj,
5 dkg vöröshagyma,
2 db tojás,
12 füstölt szalonna,
5 g törött bors,
3 g szerecsendió,
1,5 dl olaj,
só.
Elkészítés:
A szeletelésre már nem alkalmas bélszíndarabokat vagy a bélszínfejet a legkisebb lyukú tárcsán kétszer ledaráljuk, hogy minél finomabb húspépet kapjunk. Hozzáadjuk a vajban megpirított, apróra vágott vöröshagymát, a tojást és az apró kockákra összevágott füstölt szalonnát. Sóval, törött borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és jól összedolgozzuk. Ezután 4 db egyforma nagy beefsteak alakú pogácsát formázunk belőle, és olajban megsütjük. Tálaláskor csészében formált párolt rizst teszünk a tányérra, mellé rakjuk a megsütött vagdalt beefsteaket és leöntjük forró paradicsommártással.
Ajánlott ital: Tihanyi kékfrankos
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges