Recept elkészítése:
Baklava recept
Hozzávalók:
3 csomag réteslap,
25 dkg darált dió,
fahéj,
3 dl olaj.
A cukorsziruphoz:
75 dkg cukor,
1 liter víz,
1 evőkanál citromlé.
Elkészítés:
A diót tálba rakjuk és hozzáadjuk a fahéjat. A réteslap mennyiséget elfelezzük. Az egyik felét lerakjuk egy tepsibe úgy, hogy a réteslapok közé olajat öntünk. Össze is ráncolhatjuk a lapokat. Ha kész, rászórjuk a fahéjas diót, aminek a tetejére rétegezzük a maradék réteslapokat, melyek közé szintén olajat öntünk. Sütés előtt kockákra vágjuk és a tepsi szélébe, valamint a rétes kockák közé olajat öntünk. Forró sütőben 1 órát sütjük. Ha kihűlt, ráöntjük a cukorszirupot, amitől karamellszínű lesz.
Elkészítés ideje: 90perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges