8 szép, nagy, egyforma gomba tönkjével együtt,
1 tojás,
1 evőkanál juhtúró,
1 evőkanál zabpehely,
1 evőkanál olaj,
1 kis diónyi vöröshagyma,
1 mokkáskanál só,
ugyanennyi törött bors,
a bundázáshoz liszt,
tojás,
zsemlemorzsa,
olaj a sütéshez.
A gombákat megmossuk, majd tönkjüket úgy vágjuk ki, hogy az üreg tölthető legyen. A tönköket megtisztítjuk földes végüktől, és nagyon apróra vágjuk. A megtisztított és finomra aprított vöröshagymát a forró olajon megfonnyasztjuk, majd megsózzuk és rátesszük az apróra vágott gombát. Jól összekeverjük, ezután fedő alatt, gyakori keverés közben puhára pároljuk, és zsírjára sütjük. A már langyos gombapépet összekeverjük a felvert tojással, a zabpehellyel, a juhtúróval, valamint a sóval-borssal. 10 percnyi várakozás után a gombakalapok üregébe töltjük, majd egyet-egyet hústűvel összetűzünk, így összesen 4 nagy töltött gombánk lesz. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, végül bő, forró olajba tesszük, és takaréklángon szép pirosra megsütjük. Tartármártással és sült pirított burgonyával kínáljuk.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges