Sajtos hagymaleves Toulouse-Lautrec módra recept

Sajtos hagymaleves Toulouse-Lautrec módra recept

Hozzávalók:
1, 5 kg hagyma,
2, 5 dl tejszín,
5 dkg szalonna,
5 dkg vaj,
30 dkg sajt,
1 dl konyak,
1 húsleveskocka,
só, bors.

Elkészítés:

      A hagymákat megtisztítjuk, finomra vágjuk és felkockázott szalonnán, és vajon üvegesre pirítjuk. Közben másfél liter vizet felforralunk, feloldjuk benne a húsleveskockát, a hagymára öntjük, ebben puhára pároljuk. Vékony szeletekre vágjuk a sajtot (pl. ementáli, trappista, edami), a lassú forrásban lévő levesbe keverjük, ha felolvadt, hozzáadjuk a tejszínt, a konyakot és a finomra vágott petrezselymet. Lassú tűzön fele mennyiségűre beforraljuk-sűrítjük, sózzuk, borsozzuk. A levesnek meglehetősen sűrűnek kell lennie. Tűzforrón tálaljuk.

Elkészítés ideje: 35perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók