Sáfrányos kagylóleves csőben sütve recept

Sáfrányos kagylóleves csőben sütve recept

Hozzávalók:
A leveshez:
1,2 l kagyló,
4 g fehérborba áztatott sáfrány,
1 l tej, 2 dl tejszín,
2 evőkanál olaj,
szemes bors.

A ‘sabayon’-hoz (olaszosan zabaglione):
3 tojássárgája,
15 cl fehérbor,
3 evőkanál olvasztott vaj,
só, bors.

Ízesítés:
2 mogyoróhagyma,
1/2 paprika,
1/2 sárgarépa,
zellergumó,
babérlevél.

Elkészítés:

      Mossuk meg a kagylót, vágjuk össze az ízesítőhöz valókat. Az olajat melegítsük fel egy edényben, adjuk hozzá a kagylót. Tegyük bele az ízesítőket, locsoljuk meg fehérborral. Ha a kagyló megfőtt, szűrjük le. Tegyük félre a főzővizet. Szedjük ki a kagylót a héjából, de néhányat tegyünk el díszítésnek. A főzővizet a tejjel és a tejszínnel forraljuk be, fűszerezzük. Vízfürdőn melegítsük, állandó keverés mellett a tojássárgájákat a borral. Adjuk hozzá a vajat és fűszerezzük. Tegyük tűzálló mélytányérokba a kagylót, locsoljuk meg a sabayonnal. Tegyük sütőbe, amíg a kagylók megpirulnak, majd öntsük rá a levest. Díszítsük a héjas kagylóval.

Elkészítés ideje: 65perc

vissza a főoldalra