Rántotta St. Vale módra recept
Hozzávalók:
8 tojás,
8 szelet pirítós,
1 l fekete kagyló,
1 babérlevél,
1 ágacska kakukkfű,
1 csokor petrezselyem,
1 hagyma,
2 mogyoróhagyma,
125 g vaj,
1 evőkanál tejszín.
Elkészítés:
Mossuk meg alaposan a kagylót. Tegyük fel főni nagy lángon a hagymával, fűszernövényekkel és fél pohár vízzel. Rázogassuk a serpenyőt, amelyik kagyló kinyílt, vegyük ki a héjából.
A főzőlevet szűrjük le és tegyük félre. Egy kanál vajon pároljuk meg a mogyoróhagymát és szórjuk meg petrezselyemmel. Jól borsozzuk meg, majd adjuk hozzá a kagylót. Főzzük 2-3 percig, majd öntsük fel félpohárnyi főzővízzel. Tartsuk melegen. Készítsünk a tejszínből és tojásokból rántottát. Tegyük a rántottát a pirítósokra, a tetejére pedig a kagylót. Szórjuk meg petrezselyemmel.
Elkészítés ideje: 25perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges