Provánszi halleves recept

Provánszi halleves recept

Hozzávalók:
1,2 kg tengeri hal (tőkehal, tarka menyhal, tengeri süllő - lehet szeletelve, vegyesen),
2 közepes hagyma,
4 gerezd fokhagyma,
3 nagy paradicsom,
1 póré,
1 szál rozmaring,
néhány szál petrezselyem,
4 ek. olívaolaj,
só, bors,
késhegynyi sáfrány,
3 zsemle.

Elkészítés:

      Fazékban olajat forrósítunk, üvegesre pároljuk benne az aprított hagymát, hozzáadjuk az összetört fokhagymát, a meghámozott, kimagozott paradicsomcikkeket, ráfektetjük a halszeleteket. Felöntjük 1 l vízzel, enyhén sózzuk, borsozzuk, kevés sáfrányt és a petrezselymet, pórét, rozmaringot beletesszük. 30 percig csendes tűzön főzzük. A megfőtt haldarabokból szedjük ki a szálkákat, tegyük vissza a levesbe, passzírozzuk (turmixoljuk) át, ismét forraljuk fel. Provánszi módra - fokhagymával bedörzsölt, pirított zsemlecsíkokra tálaljuk. 1 ek.-nyi mandulalikőr szintén növeli a provánszi halleves zamatát.

Elkészítés ideje: 45-50perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók