Osztrigaleves turbolyával recept
Hozzávalók 4 személyre:
16 osztriga,
3 pohár száraz fehérbor,
2 evőkanál turbolya,
1 póréhagyma,
2 tojássárgája,
3 evőkanál tejszín.
Az alapléhez:
4 pohár víz halaprólékkal,
2 evőkanál apróra vágott hagyma,
3 evőkanál provánszi fűszernövény apróra vágva,
só, bors.
Elkészítés:
Az alapléhez tegyük egy lábosba az összes megadott hozzávalót és forraljuk fel közepes lángon. Szedjük ki az osztrigákat a héjukból. Egy edénybe tegyük bele az alaplevet, fehérbort és a hagymát, főzzük 5 percig, majd posírozzuk benne az osztrigát. Osszuk el mélytányérokban, ha kész. Főzzük forró sós vízben a póréhagymát 3 percig, majd osszuk el az osztrigán. Verjük fel a tejszínnel a tojássárgáját. Óvatosan adjuk hozzá a leszűrt levest. Osszuk el a tányérokban és szórjuk meg turbolyával.
Elkészítés ideje: 20perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges