Lyoni saláta recept

Recept elkészítése:

Lyoni saláta recept

Hozzávalók:
25 dkg krumpli,
3 sárgarépa,
1 kis zeller,
1 kis fej hagyma,
1-1 csomag petrezselyemzöld és kapor,
egy kevés tárkony,
2 evõkanál olaj,
só,
fehér bors,
kevés cukor és ecet,
5-6 ringligyûrû,
olajbogyó,
egy kemény tojás.

Elkészítés:

      A krumplit hajában, a zellert felkockázva sós-ecetes vízben, a répát sós vízben fõzzük meg. A krumplit és a répát is kockára vágjuk, és elkeverjük a leszûrt zellerrel. A zöldségek fõzõvizébõl veszünk egy-egy részt, belekeverjük a finomra vágott zöldfûszereket, a lereszelt hagymát, borssal, cukorral és ecettel ízesítjük A zöldségeket meglocsoljuk a fûszerezett lével, óvatosan összekeverjük, és végül lelocsoljuk az olajjal. Néhány órára hûtõbe tesszük. Felkarikázott kemény tojással, ringlivel, olajbogyóval díszítve tálaljuk.
Pecsenyék mellé vegyes köretbe ajánlható, tartalmas téli saláta.

Elkészítés ideje: 45perc

Receptek kategória: