Krémleves Albert módon recept

Recept elkészítése:

Krémleves Albert módon recept

Hozzávalók:
5 dkg vaj (vagy margarin),
2 dl kefir,
10 dkg tehéntúró,
2 evőkanál kukorica- vagy korpás liszt,
2 tyúkhúsleves-kocka,
1 csokor kapor,
ízlés szerint só,
törött fehér bors, csipetnyi porcukor.

Elkészítés:

      A lisztet a forró olajon világosra pirítjuk, majd fokozatosan felengedjük 8 dl vízzel. Állandóan kevergetve felforraljuk, beletesszük a húsleveskockákat, a sót és a borsot. 5 percig főzzük. Közben a kefirt turmixoljuk a túróval, és a forrásban lévő levesbe öntve, ugyancsak kevergetve, ismét felforraljuk. Végül beleszórjuk a megmosott, lecsöpögtetett és finomra metélt kaprot, csipetnyi cukorral ízesítjük, de már nem forraljuk tovább. Nagyon jóízű, kissé pikáns leves, amelyet nemcsak melegen, de csészében hidegen is tálalhatunk.

Elkészítés ideje: 25perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: