Falusi leves 1. recept

Recept elkészítése:

Falusi leves 1. recept

Hozzávalók:
600 g zeller,
50 sárgarépa,
100 g hagyma,
100 g füstölt szalonna,
1 nagy nyúlcomb,
nyúlvese,
100 g mogyoró,
60 g vaj,
só, bors.

Szárnyashúsleves:
1 kis marhalábszár,
1kg szárnyasaprólék,
1 l víz,
1 répa,
1 hagyma,
1 póréhagyma,
1 zellerszár,
1 bouquet garnis (zöldfűszer-csokor),
só, bors.

Elkészítés:

      A csontot és az aprólékot tegyük a hideg vízbe, forraljuk fel és szedjük le a habját. Adjuk hozzá a kockára vágott zöldséget, a bouquet garnit és enyhén sózzuk. Kis lángon főzzük három órát, közben pótoljuk a vizet. Szedjük le a zsírt róla és szűrjük le. Ehhez az ételhez fél liter lére lesz szükségünk, a többit fagyasszuk le. A hagymát és a répát vágjuk kockára, tegyünk ugyanígy a szalonnával. Süssük 20 g vajon pár percig. Vágjuk vékony szeletekre a zellert. Tegyük egy lábasba a zöldségekkel és a mogyoróval együtt, öntsük fel a húslevessel és főzzük nagy lángon 5-10 percig. Vágjuk kis kockákra a nyúlhúst, a maradék vajon pirítsuk meg a vesével együtt, majd kisebb lángon fejezzük be a sütést. Osszuk el a levest tányérokban és tegyük bele az utolsó percben még átpirított húst.

Elkészítés ideje: 3óra 30perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: