Béarni zöldség-becsinált recept

Recept elkészítése:

Béarni zöldség-becsinált recept

Hozzávalók:
40 dkg fejtett bab,
2 db zsírban lesütött liba- vagy kacsacomb,
30 dkg húsos füstölt szalonna,
30 dkg fejes káposzta,
50 dkg rózsaburgonya,
2 póréhagyma,
4-4 kisebb sárgarépa-, és petrezselyemgyökér,
2 gerezd fokhagyma,
fűszercsomó (1 babér, 1 kakukkfű, pár szál petrezselyem),
só, bors,
8 szelet kis rozskenyér.

Elkészítés:

      Legalább 4 l-es fazékba öntsünk 2,5 l vizet, forraljuk fel, tegyük bele a borsot és a szalonnát.
Ha ismét felforr, adjuk hozzá a babot, a nagy darabokra vágott burgonyát, a hosszában negyedelt répát, gyökeret, a vastagra karikázott pórét, fokhagymát. Lefedve, csendes tűzön főzzük 20 percig. Szórjuk bele a csíkokra vágott káposztát, fedjük le és főzzük 1 órán át.
Beletesszük a combokat, 25 percig főzzük. Vékonyra szeleteljük a rozskenyeret, levesestálba tesszük, a hús és a szalonna kivételével ráöntjük a levest. A béarniak néhány kanál vörösbort öntenek a tányérjukba, és arra szedik a forró levest. A főtt, húsos szalonnából és a combból ki-ki, ízlése szerint vág és szed a levesébe, vagy a leves után is fogyasztható, csípős mustárral.

Elkészítés ideje: 100perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: