Tökfőzelék recept

Tökfőzelék recept

Hozzávalók:
1,2 kg gyalult tök,
4 dkg liszt,
4 dl joghurt,
2 kk. étolaj,
vöröshagyma,
ecet,
só,
kapor,
édesítőszer.

Elkészítés:

      A legyalult tököt megsózzuk és néhány percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Az olajban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a tököt, meghintjük kaporral, összekeverjük és félpuhára pároljuk. Tejfölös habarást készítünk és a tökhöz adjuk. Megsózzuk, ecetet, pici édesítőszert teszünk bele és felforralva készre pároljuk. Tejföl helyett kefirrel vagy joghurttal is habarhatjuk, kalóriát spórolunk vele.

Elkészítés ideje: 40perc

Energiatartalom: 206 kcal

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók