Recept elkészítése:
Tökfőzelék recept
Hozzávalók:
1,2 kg gyalult tök,
4 dkg liszt,
4 dl joghurt,
2 kk. étolaj,
vöröshagyma,
ecet,
só,
kapor,
édesítőszer.
Elkészítés:
A legyalult tököt megsózzuk és néhány percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Az olajban megfonnyasztjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a tököt, meghintjük kaporral, összekeverjük és félpuhára pároljuk. Tejfölös habarást készítünk és a tökhöz adjuk. Megsózzuk, ecetet, pici édesítőszert teszünk bele és felforralva készre pároljuk. Tejföl helyett kefirrel vagy joghurttal is habarhatjuk, kalóriát spórolunk vele.
Elkészítés ideje: 40perc
Energiatartalom: 206 kcal
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges