Zöld tészta mustáros-tejszínes csirkével recept

files/images/foetel/09.jpg
Hozzávalók

70 dkg csirkemellfilé
4 dkg vaj,
1 ek olaj
só, őrölt bors
1 közepes fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
3 ek mustármag
¼ l száraz fehérbor
2 dl tejszín citromlé
25 dkg zöld szélesmetélt
1 csokor zsázsa

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A csirkemellfilét megmossuk, szárazra töröljük, és kockákra vágjuk. Egy nagy serpenyőben 1 ek olajat és 1 ek vajat fölforrósítunk. A húsdarabkákat beledobjuk, megsózzuk, megborsozzuk és megsütjük, majd a serpenyőből kivéve melegen tartjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A maradék vajat a serpenyőben megforrósítjuk, a hagymát és a fokhagymát belerakjuk, puhára pároljuk. A mustárt hozzáadjuk, és a borral felöntjük. Közepes lángon a harmadára besűrítjük. A tejszínt hozzáöntjük, felforraljuk, és 5 percig főzzük. A mártást sóval, borssal és citromlével ízesítjük. A csirkedarabokat visszarakva közepes lángon még 5 percig forraljuk. Közben a tésztát nem túl puhára főzzük. A zsázsát megmossuk. A tésztáról a vizet leöntjük, jól lecsepegtetjük, és a mártásos csirkével összekeverve tálaljuk. A zsázsát a tányérok felett ollóval összevágjuk, és az telt azonnal kínáljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

Receptek kategória: