Tonhallal töltött paprika recept

files/images/foetel/05.jpg
Hozzávalók

2 közepes nagyságú piros paprika
1 fej vöröshagyma
4 ek olívaolaj
só,
őrölt fekete bors
1 késhegynyi Cayenne-bors
12 kis világossárga vagy zöld paprika
1 csokor petrezselyem
2 tonhalkonzerv (kb. 200 g-os)
1 tojás, 1 tojássárgája
3 ek zsemlemorzsa
1,5 dl főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A mártáshoz a piros paprikát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony csíkokra szeljük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és 1 ek forró olívaolajban megpároljuk. A paprikát hozzáadjuk, és lefedve nagyon kis lángon kb. 15 percig pároljuk. Sóval, borssal, Cayenne-borssal ízesítjük. Turmixgépben pépesítjük, és kihűlni hagyjuk. A kis paprikák csuma felőli végét levágjuk, a paprikát kimagozzuk, megmossuk. A petrezselymet megmossuk, finomra vágjuk. A tonhalat lecsepegtetjük, és egy tálban villával szétnyomkodjuk. A tojást, a tojássárgáját, a zsemlemorzsát, a tejszínt és a petrezselymet hozzáadjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, belenyomjuk, és az egészet összekeverjük. Sóval, borssal és Cayenne-borssal ízesítjük, majd a paprikák üregébe töltjük, a levágott végét ráborítjuk. A maradék olajat serpenyőben megforrósítjuk, a paprikákat beleállítva világosbarnára sütjük, majd lefedve kis lángon kb. 20 percig pároljuk.

Receptek kategória: