Serpenyős rizses csirke recept

files/images/foetel/24.jpg
Hozzávalók

25 dkg hántolatlan rizs

1 fej vöröshagyma
1-1 kis piros, sárga és zöld paprika
1 húsos paradicsom (kb. 20 dkg)
2 lebőrözött, kicsontozott csirkemell (kb. 50 dkg)
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
só, őrölt bors
1/2 kk pirospaprika
4 dkg vaj
1 csokor petrezselyem.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

Sós vizet forralunk, és a rizst kb. 20 perc alatt (ld. az utasítást) nem túl puhára főzzük benne. Szűrőbe töltjük, és jól lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paprikát félbevágjuk, kicsumázzuk, kierezzük, megmossuk és csíkokra szeljük. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, majd kimagozzuk és a húsát kockákra vágjuk. A húst nagyobb darabokba szeljük. A fokhagymát megtisztítjuk. A csirkemell darabokat egy serpenyőbe, forró olajba rakjuk, 10 percig sütjük, a fokhagymát belenyomjuk, és sóval, borssal ízesítjük. A serpenyőből pecsenyelapáttal kivesszük, melegen tartjuk. A vajat a pecsenyelében felolvasztjuk, és a hagymát meg a paprikacsíkokat kis lángon percig sütjük benne. A rizst és a paradicsomkockákat hozzáadjuk, majd sóval, borssal, piros- paprikával ízesítjük. A csirkemell csíkokat ráfektetjük, és lefedve, kis lángon 10 percig pároljuk. A petrezselymet megmossuk, a leveleit lecsipkedjük, apróra vágjuk, és tálalás előtt a rizses csirkére szórjuk.

Elkészítési idő: 55 perc

Receptek kategória: