Sárgabarackos pulykacsíkok recept

files/images/foetel/20.jpg
Hozzávalók

3 sárgabarack
15 dkg szójacsíra(konzerv)
3 szál új hagyma
7,5 dkg kesudió (vagy dió)
1/2 csokor petrezselyem
50 dkg pulykamellfiié
3 ek olaj
  6ek vízben feloldott 1/2 húsleves-vagy zöldségleveskocka
2 ek szójamártás
1 ek citromlé
só, őrölt bors.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A sárgabarackot meghámozzuk, negyedeljük, a magját kiszedjük. A szójacsírát lecsepegtetjük. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és zöld leveleivel együtt vékony karikákra vágjuk. A diót durvára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, szárazra töröljük, finomra vágjuk. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és rostjaira merőlegesen vékony csíkokra szeljük. 2 ek olajat serpenyőben megforrósítunk, és a húst állandóan forgatva addig pirítjuk benne, amíg majdnem fehér nem lett. Kivesszük, és melegen tartjuk. A maradék olajat a serpenyőben megforrósítjuk, és közepes lángon a sárgabarackot, az újhagymát, a diót és a petrezselyem felét állandóan kevergetve addig pirítjuk benne, amíg a hagyma élénkzölddé nem vált. A feloldott leveskockát, a szójamártást, a citromlevet és a húst hozzáadjuk, és nagy lángon kevergetve megforrósítjuk. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, és a maradék petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

Receptek kategória: